Wat is mentorschap?
Als je door bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, ziekte of andere persoonlijke redenen niet (meer) goed voor je belangen kunt opkomen, kan de rechter een mentor aanwijzen. De mentor zal alle beslissingen op persoonlijk vlak voor jou en zoveel mogelijk samen met jou nemen.
Het gaat hier om alle zorg gerelateerde zaken. Denk dan aan beslissingen over verzorging en verpleging of behandeling en begeleiding. Een mentor zal altijd zorgen dat je de zorg krijgt die je nodig hebt en verliest jouw belangen niet uit het oog. Als je gezondheid verslechterd zullen wij hierop in actie komen en het beste doen voor jouw welzijn.
De mentor zal echt naast je staan, ondersteuning bieden en jou vertegenwoordigen tijdens gesprekken met zorgverleners, behandelaars of instellingen.
Ook wordt de mentor gecontroleerd door de rechtbank. Er wordt verslag bijgehouden over de voortgang van het mentorschap. Zo weet je zeker dat alles in jouw belang gebeurd!
Wat kost mentorschap?
De kosten voor mentorschap zijn landelijk hetzelfde. Deze zijn namelijk vastgesteld door de rechtbank. Tijdens een intake gesprek zullen wij de kosten met je doornemen. Ook kijken we of je in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Dit houdt in dat de gemeente (een gedeelte van) de kosten vergoed. Maar omdat er veel factoren meespelen is het lastig om dit voor het intake gesprek al te bepalen. Voor een richtlijn verwijzen we je graag naar de site van de Rechtspraak.
Mentorschap aanvragen
Twijfel je of dit traject bij jouw situatie past of wil je je bij ons aanmelden? Meld je dan aan via de knop. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw situatie door te nemen tijdens een intake gesprek. Of bel ons direct op 010 303 22 00!